מדובר בגישה המשלבת גוף-נפש ומטרתה להביא לאיזון רגשי. המטפל והמטופל הולכים או רצים יחד בקצב נוח המאפשר שיחה לפי הצורך. משוחחים על רגשות ומחשבות שונים הצפים תוך כדי ריצה, על קשיים, על בחירות בחיים האישיים והמקצועיים, מדברים על התקדמות אישית ובמקביל לריצה או להליכה מציפים נושאים שונים בתהליך הטיפולי.
יתרונות הריצה וההליכה בעשורים האחרונים העולם עובר שינוי בהרגלי החיים. כמות הפעילות הגופנית ירדה, מזון מהיר ומשמין נמצא בכל פינה ומגפת ההשמנה הלכה והתפשטה. לצד זה ניתן לראות יותר ויותר אנשים אשר בשעות הפנאי הולכים ורצים, אולי כחלק משאיפה ל"תקן" את הקלקול בהרגלי החיים. מחקרים רבים, אכן מוכיחים את כי לריצה יש השפעות חיוביות על בריאותנו. כך למשל נמצא כי המערכת החיסונית חזקה יותר אצל אנשים שרצים, הם סובלים פחות מהתקררות, אלרגיה, עייפות, ובעיות במערכת העיכול. כמו כן קיימות הוכחות לכך שריצה עוזרת לשיפור עבודת מערכת לב-ריאה, מאפשרת זרימה טובה יותר של דם וחמצן , מפחיתה סיכון להתקפי לב ולחץ דם גבוה.
בתחום הקוגנטיבי, קיימים מחקרים הטוענים כי ריצה ופעילות גופנית עוזרות לשמור על חשיבה חדה, להתמודד עם בעיות בריכוז ואפילו להוריד סימפטומים של דמנציה.
מלבד היתרונות הגופניים, לריצה יש גם יתרונות בתחום הרגשי והחברתי. מחקרים מצאו כי הריצה תורמת לשיפור במצב הרוח, לעלייה במידת הסבלנות, להתמודדות עם לחץ ומתח. ריצה יכולה להשכיח כעסים, להרגיע ואף קשורה לעלייה בביטחון העצמי.